Infused with Nordic Nature

Alle INSHAPE producten bestaan uit de werkzame onderdelen van kruiden, bessen en bomen, die in de Scandinavische natuur groeien. Met een kleine uitzondering: bij twee producten is er Argan olie uit Marrokko aan toe gevoegd, simpelweg omdat er geen gelijkwaardig alternatief voorhanden is , wanneer het gaat om het repareren van het haar.

 

Berk schors

De schors van een berk bevat betuline en werd voor het eerst al in 1836 aan de boom onttrokken. Dit bestanddeel wordt ook door Amerikaanse indianen gebruikt tegen insecten beten, uitslag, beginnende tuberculose, en recente studies wijzen uit dat betuline een ontstekingsremmend effect heeft.

 

 

Goudsbloem

Wordt met name in olie-achtige vorm gebruikt om te genezen en te reinigen. Versneld de genezing bij verschillende soorten huidproblemen zoals acne, eczeem en huidirritaties.

 

 Veenbes

Veenbessen bevatten onder andere anti-oxidanten resveratrol, vitamine C, vitamine D, foliumzuur, ijzer, zink, calcium, maar ook een stof genaamd PAC. Veenbes helpt veerkracht en sterkte aan de haar en haarwortel en voorkomt ontstekingen van de huid en hoofdhuid.

 

 

Zeedoorn

Zeedoorn en zeedoornolie hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. De gele bessen zijn al lang in traditionele geneeskunde gebruikt, vooral in China. Verscheidene onderzoeken in Zweden en Europa benadrukken het positieve effect van zeedoorn, zowel extern als innerlijk.

De olie is goed voor de huid en het haar en er wordt gezegd dat het de huid en het haar jong en gezond houdt. De bessen proeven een beetje als passievruchten en bevatten mineralen, antioxidanten en vetzuren, plus vitaminen. In de Chinese geneeskunde wordt zeedoorn gebruikt voor spijsverteringsstoornissen en als ontstekingsmiddel bij hoesten.

 

Brandnetel

Voorkomt haaruitval. In kruiden cosmetica worden brandnetels gebruikt, onder andere voor de productie van haarkleurig, omdat het haarwortels versterkt en roos en haarverlies voorkomt. Brandnetels reinigen de huid en worden daarom gebruikt voor stoom- of gezichtsmasker en past bij alle huidtypes. Rijk aan chlorofyl en zuurstof die de haarwortel versterkt en lucht / volume geeft.

 

Keratine

Keratine is een zeer elastisch eiwit dat de belangrijkste component van haar en nagels is.

Het haar bestaat uit ongeveer 80% van het proteïne keratine. 10-15% is water en de resterende 5-10% zijn pigmenten, mineralen en vetten. De buitenste laag vormt een beschermhoes voor de haarkern, cortex, die ongeveer 80% van de totale massa van het haar vormt. Behandelingen zoals bleken, verven en permanenten acteren direct op de cortex en verwijdert natuurlijk keratine. Beste keratine voor haarproducten is afgeleid van schapenhaar.

 

Argan olie

De exclusieve argan olie, die alleen in Marokko wordt gevonden, heeft veel gunstige eigenschappen. Het meest bekend voor hun huidverzorging en haarverzorgingseffect. Arganolie is rijk aan vitamine E, caroteen en andere stoffen die huid en haar zacht, glad en elastisch maken.

Het wordt gebruikt voor en na het zonnebaden. Het heeft ook een positief effect op eczeem, acne, psoriasis en huidallergieën. Zoals veel andere plantaardige oliën heeft Argan olie een positief effect op hart- en vaatziekten. Onder meer helpt de rijke inhoud van antioxidanten en onverzadigde vetzuren het cholesterolgehalte van het bloed te verlagen.

 

OMEGA 3/6/9

Omega 3-6 en 9 bevatten een optimaal mengsel van onverzadigde omega vetzuren. De bronnen zijn visvet, lijnzaad en borageolie. Omega 3-6-9 is goed voor huid en haar omdat het een van de basisblokken is. Biedt bescherming en vitaliteit aan het groeien van haar.

 

VITAMINE B / E

Vitamine B

Veel van de B-vitaminen, zoals niacine, pantotheenzuur, riboflavin, thiamine, vitamine B12 en vitamine B6 dragen bij aan het normale energie metabolisme in het lichaam.

Vitamine E is de collectieve naam voor een groep van vetoplosbare vitaminen en is een natuurlijke en krachtige antioxidant die het weefsel en de cellen van het lichaam beschermt tegen vrije radicalen

Vitamine D

Wetenschappers kennen vandaag dertien verschillende vitaminen. Vier van hen zijn vetoplosbaar en de rest is in water oplosbaar.

Vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K zijn vetoplosbaar.

Vitamine D draagt ​​bij tot de normale absorptie / benutting van het minerale calcium. De mens bestaat uit ongeveer 1 kg calcium en calcium is een van de belangrijkste bouwstenen.

Een adequate inname van vitamine D draagt ​​bij tot de normale calciumniveaus in het bloed. Vitamine D draagt ​​bij tot de normale absorptie / benutting van een ander essentieel mineraal in het lichaam, fosfor. Het is belangrijk om voldoende hoeveelheden vitamine D gedurende het leven te krijgen, nog belangrijker als u ouder wordt.

Het lichaam kan zelf vitamine D produceren wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Niettemin is de vorming van vitamine D in de huid met behulp van zonlicht niet altijd voldoende in Europese landen, vooral tijdens de wintermaanden.

Mensen met verschillende pigmenten hebben verschillende problemen om vitamine D te produceren. De reden hiervoor is dat het pigment, melanine, concurrerend is met vitamine D-productie.

Celdeling in het lichaam is de basis voor groei en regeneratie van weefsel. Vitamine D speelt een belangrijke rol in de belangrijke nieuw geproduceerde celafdeling.